Den där känslan...

Varför ska det vara så svårt att göra något som är svårt... när man vet innerst inne vad som är rätt att göra men hela ens kropp stretar emot, tungan stelnar och formar inte de ord man hade tänkte säga och hela ens inre är i uppror. Huvudet vet så väl vad som rätt men hjärtat kämpar för glatta livet för nåt som jag egentligen inte vet vad det är. Det är en mycket konstig och förvirrande känsla... Band knyts för vissa och band bryts för andra. De band som man trodde var starka visade sig tydligen inte vara det, och det gör mig ledsen för deras skull. Och när banden knyts för de som man hela tiden vetat varit nåt emellan, när den där känslan i rummet infinner sig och man kan avläsa blickar då blir jag glad, så glad att det bubblar inom mig.

Kärlek är en konsigt känsla, den kan skapa sådan värme och lycka men även skapa så stor sorg... Det är den där känslan man egentligen inte kan sätta ord på, man kan inte förklara kärlek... man vet bara att den antingen finns där eller inte. Men det tråkiga är att den kan finnas där mellan två men det kommer andra saker emellan som gör att kärleken sakta falnar eller lyser starkt men ej övervinner allt. Jag har alltid tyckt om ordspråket "Amor vincit omnia" - Kärleken övervinner allt. Men ju längre tiden går så börjar jag tro att det faktiskt inte är så... tyvärr. Men jag tror på fortfarande på:

"The greatest thing you'll ever learn,
is just to love and be loved in return..."


Mina gullungar :)


Nu är de här!

Efter 11 långa veckors väntan är de äntligen här :) Jag hoppas så innerligt att det ska gå bra med dem och att vi kan ha dem kvar. Vad jag har sett så här länge idag så bådar det gott, just nu ligger de två tillsammans och sover under soffan :) De är såå söta! kattlågan är invigd, maten är äten av och lekandet är i full gång (när de inte sover då vill säga) Vi får se hur det går inatt...

Så var denna helg över, bara två veckor kvar på skolan nu... känns riktigt skönt att få lite lov innan man ska börja jobba den 3e juli... Igår kväll blev det lite fiske, dock utan någon lycka... men tycker det är lika roligt för det, skulle kunna fiska hur mycket som helst tror jag. Det är ett sorts lugn på nåt vis att bara stå där och titta ut över vattnet, kolla flötet osv. det liksom tar en från verkligheten en stund. Igår hörde vi göken, lommen och en massa andra fåglar, det var mycket vacket medans solen gick ner.

Gipsfötter...

Jag kan då säga att gårdagen var den roligaste dag jag haft på länge, jag har skrattat så mycket att tårarna sprutade! Och det sker inte dagligen om vi säger som så... kan inte berätta vad det är jag skrattat så mycket åt eftersom det är HEMLIGT, men jag kan säga som så, det kommer bli kanoners :) Uppdatering kommer om några dagar om ämnet.

Igår vad jag även till ortopeden för att göra gipsavgjutningar på mina fötter, ska bli intressant att se och känna om det blir nå bättre i fötter o ben när sulorna är klar. Han kollade mina fötter och mina hälsenor är inte raka utan går liksom snett innåt, och det ska de ju inte göra. Inte undra på att man har ont... Dyrt är det ju, 1400 kr men det kan det ju definitivt vara värt om jag slipper smärtan i benen, det känns ärligt talat ibland som att de ska gå av, särskilt när jag går en längre bit, gå korta sträckor är inget problem. Så det blir ju som en ond cirkel, jag ska ut å gå för att få motion och gå ner i vikt, men det gör så ont att det inte går, då är det inte lätt... men men som sagt förhoppningsvis kommer det bli bättre och lättare att vara ute och gå med dessa i skorna.

Kom hem till en tom lägenhet igår, herrn är i Skorped tills idag... är både skönt och lite irriterande eftersom han bara lämnar nästan allt som det är här hemma hos mig och far iväg... det om nåt kan skapa en del irritation. Haha en så töntig grej som att badrumsskäpet stod öppet (ni vet ett sånt med skjutspegel) kan göra mig irriterad. Han svär på att han inte varit där och jag vet bestämt att jag inte varit där eftersom jag inte varit hemma under dagen eftersom jag for tidigt på morgonen till skolan. Så VEM har varit i mitt badrumskåp om det varken är jag eller han? Antar att det är den där osynliga gästen som varit här igen... den som även stjäl bestick osv.... men men ingen stor grej så, men det är ju lite skrämmande om ingen av oss varit där och lämnat skåpet öppet ;)

En bra dag :)

Idag har varit en väldigt bra dag trots att jag blev lite väl grinig vid 6 tiden när jag inte fått i mig nån middag än... tänka sig vad mat kan påverka ens humör, iaf mitt! Men men... ringde ju till Rosenborg igår morse för att höra om hur det går med nåt sommarjobb. Det svar jag fick att jag inte hade fått något där i sommar eftersom jag hade haft önskemål om att endast jobba 1a perioden. "Ja jag kanske skulle ha ringt lite tidigare" sa hon. JA KANSKE DET! Men tack och hej sa jag och la på. Ringde på Handikappomsorgen direkt efter ett tips och idag har jag klart med intro på ett gruppboende på Valla där 4 personer bor med lätt förståndshandikapp. Helt ärligt så känns det faktiskt riktigt skönt att få komma ifrån äldrevården och få prova på något annat. Så nu är HELA sommaren räddad ;) Men men jag tar det jag kan få, det går inte att gå utan jobb hela sommaren. Både pga pengar och pga att annars kommer jag att bli tokig av att gå hemma i 10 veckor, vi skulle gå varandra på nerverna här eftersom det verkar dystert för L att få ett sommarjobb, som det ser ut nu iaf...

Sen så fick jag veta att jag klarade tentan idag!!! :) Så underbart skönt är det... men det var många som inte klarade den, 20 av 32 fick U... Men tentan var lite trixig och många som inte hade en viss bok klarade den inte. Det är synd att det ska stå och falla på om du har en bok eller ej. En himla tur att jag hade ställt mig i kö på den och att jag fick hämta den samma vecka som tentan :)

SÅÅ, Sommarjobb är klart och tentan är avklarad. En bra dag helt enkelt :)

Valborg och helgen som var

Jaha då var det ny vecka igen då... tiden den går... bara 5 veckor kvar tills sommarlov :) Me happy...
Så vad har hänt i helgen? Inte mkt men ändå en del. Valborg var mycket trevlig i glada vänners lag, filmkväll men en riktigt bra spännande film, Orphan. Dock har jag sett den tidigare (våran film) men de andra hade inte det och jag är väl inte den som inte kan se bra filmer två gånger eller 3,4,5,6 gånger också om det skulle vara så. Det roliga är att studera andra människor när man ser på spännande filmer, eftersom jag låg på sängen och tittade hade jag sikt över de som befann sig i soffan. När det började ta sig i filmer till att bli något skrämmande så såg jag hur alla på nåt sätt började fippla med händer och kuddar och liksom bara väntade spänt på att bli skrämda. Så roligt :P Sen efter filmen så beslutade vi för att fara runt och kolla nån brasa sådär, vi var nog ganska så sent ute och de flesta brasor hade brunnit ned en bra bit när vi kom. Men vid Högland stannade vi till och gick ut å kollade en stund. Det liksom hör till sista april att man ser en brasa :)

Sen på lördagen var vi och hämtade hem min bil från Skorped, den är äntligen klar. Rostfläckarna syns knaptt nu och det är bra, bubben har gjort ett bra jobb :) Sen fick jag ju tillfälle och leka och kela med kattungarna förstås och där är det fullrulle. Iaf blev det bråttom att hitta hem åt dem för herrn i huset ville ta bort dem samma kväll så det blev till att smsa runt till alla jag känner som kanske kunde tänkas ta en men det blev nej efter nej, tills min underbara faster sa att de skulle ta en, en av de svart/vita flickorna.  Så har vi tur nu behöver inga fler katter tas bort till min stora glädje :)

Så här sitter jag, en timme i förväg på skolan... men inte lider jag speciellt mycket, man kan ju alltid Blitza under tiden ;)

RSS 2.0