Buss, Buss, Buss...

Dagen har till största del spenderats på en buss... en ersättningsbuss för det tåg som tog ledigt idag för att befinna sig nere i Gävle för att bli ompysslad...suck. Kändes det inte tillräckligt motigt i morse ändå när jag klev upp frusen och trött så blev det ännu värre när Lisa ringde och sa att tåget var inställt idag. Men ändå masade vi oss iväg och det gick ändå hyffsat bra att åka buss upp, sköna säten. Sen borde jag ha lärt mig vid detta lag att jag fattar nada av denna lärares föreläsningar, vilket så även var fallet idag. Precis när man tycker att man ändå hänger med ganska så bra så tappar han mig TOTALT i sitt snack... det är bara att konstatera att vetenskapsteori inte är nånting för mig överhuvudtaget. Men visst jag somnade inte som vissa gjorde iaf ;) Och tyvärr så när man sitter på att sådan där föreläsning så får hjärnan för sig att plantera en tanke i huvudet som oftast vinner... att åka hem tidigt och det var precis vad vi gjorde. Bra eller dåligt, ja det är ju bara jag som tar skada av det isåfall så... alla lägger vi ju upp pluggandet olika, så länge man gör det man ska göra och är delaktig i grupparbeten. Sen att jag inte är den flitigaste myran i stacken det kan jag inte sticka under stol med men varför slita ut sig helt i onödan för samma slutresultat? Jag struntar i om jag har G eller VG... jag vet att jag blir lika bra socionom ändå, än vilket betyg jag har. Visst får jag VG så tycker jag det är skitskoj och blir jätteglad men det är ingenting jag strävar efter. Att ha för stor press på sig själv i det yrke vi ska jobba med tror inte jag är någon lyckad kombination, då kommer man att bränna ut sig ganska så fort för man kan inte kontrollera andra människor, man kommer att möta på besvikelser och motgångar och då måste man kunna distansera sig på ett bra sätt och ha den självinsikten att inte ta det personligt.

Jo väl tillbaka till dagen, när vi klev av bussen i Övik så kommer en tjej på SR fram och vill ställa frågor, hon var så härlig att prata med så jag ställde upp... tur jag inte vet när det ska sändas för jag vill verkligen inte höra mig själv, det lät säkert skitfånigt, kommer inte ihåg vad jag sa eg, snubblade säkert på en massa ord. Iaf var det om det här med ersättningsbussar och vad jag tyckte om det osv :P Nästa gång ska jag inte ifrågasätta varför vi ska skynda oss och gå därifrån Lisa ;)




Thank God it's Friday!

Så har äntligen en vecka gått och helgen stundar, allra mest älskar jag fredagar av alla dagar för då vet man att dagen efter får man bara ta det lungt och sova ut. Dagen har spenderats på skolan här i Övik, skippade faktiskt att åka upp till Umeå och jag tror helt ärligt att jag fått mer ut av att stanna hemma. Har haft ett riktigt bra flyt idag när jag satt igång med examinationsuppgiften, har jag aldrig varit i god tid någon gång med det så är jag det nu iaf. Det känns riktigt bra och jag tycker att jag kommit en bra bit på vägen. Vi ska nämligen granska en doktorsavhandling och jag hittade en som passa perfekt till vår kommande C-uppsats. Det roliga var att jag lånade den som en bok när jag var på praktik på Bogården och det var först nu jag insåg att det var en avhandling :P Den heter Omstridda Mödrar - en studie av mödrar som klassats som förståndshandikappade. Den är rätt gammal men riktigt bra ändå, avhandling som avhandling... kör på den jag :)

Annars har veckan varit bra, tåget gick som det skulle igår och jag mår riktigt bra i överlag. Väldigt drygt att komma hem halv 6 på kvällarna bara... då är man riktigt hungrig och måste ställa sig och laga mat. Ingen hit precis... men men ska man få nån mat på bordet så. Sen har jag faktiskt slocknat rätt tidigt på kvällarna, det känner på faktiskt att börja skolan och öka tempot, är mycket mer slut... men förhoppningsvis går det över med tiden det också. Var och tog prover härom dagen, hoppas att de är bra... ska på återbesök först 23 feb men han tyckte jag skulle ta proverna ändå då tiden liks var bokad.

Imorrn blir det stan en sväng!

Och ett stort GRATTIS till veckans födelsedagsbarn FINNEN och MONA! :D

Som på räls...

Så nu har den näst sista terminen dragit igång med buller och bång... även om de första förläsningarna  varit lite tvivelaktiga eftersom de nästan går igenom samma saker som vi redan lärt oss en gång. Trots detta var den lilla damen vi hade idag i forskningsetik väldigt gullig att höra på :) Och tåget? Ja det gick som på räls idag (nytt begrepp påhittat av Therese i klassen) Det var endast försenat med 5-10 min vilket var väldigt bra. Igår imorse gick det sämre för dem som åkte upp... de var rejält sena. En annan med gäng  tog ju bilen första dagen vilket var skönt men det var jobbigt att köra hem i mörkret, man var rätt slut i huvudet när man kom hem. Gick och la mig vid 9 och trodde att jag skulle få somna så skönt men icke... katten som annars lägger sig när vi gör det, han fick för sig att leka i fönstret med persiennerna. Sen halv tio när jag precis fallit i sömn ringer mamma "Har ni gått och lagt er?" -Jaa så gott som "Ja jag nästan förstod det" ;)

Så nu är det bara att köra järnet med skolarbetet igen... den förbaskade C-uppsatsen väntar efter denna kurs. Men men blir nog bra, har en sådan bra skrivpartner... är så glad över att vi både fick välja arbetsgrupper själv denna kurs och även medförfattare till nästa.

Imorrn blir det provtagning på VC... och sedan lite plugg i bibblan, tacka vet jag Övik och dess universitetsbibliotek... litet och mysigt och lätt att hitta böcker ;)

Sista praktikdagen...

Idag var sista praktikdagen... känns konstigt att en hel termin har gått och att den nya börjar redan på måndag. Trodde aldrig att man kunde bli ledsen över att behöva gå hem för dagen från en arbetsplats, men det kunde man tydligen... så jobbigt att behöva säga hej då... det är ju inte som att man aldrig kommer att träffas mer men det kommer ändå liksom inte bli på samma sätt. Har fått lära känna så otroligt trevliga personer som jag hoppas kunna ha kontakt med i framtiden. Fick så fina ord av både handledare och andra i personalen på personalmötet igår, det värmde i hjärtat. Har blivit bemött med sådan värme och kärlek av alla och det är jag absolut inte van med... jag har blivit accepterad för den jag är och att få känna den känslan är väldigt överväldigande. Kanske var det därför ledsamheten kom över mig när jag satte mig i bilen idag och körde hemmåt... på måndag börjar en ny utmaning, med nya människor och ett helt nytt ställe... tack och lov för att jag har vissa personer runt om mig som går igenom samma sak, tillsammans är vi stark ;) 

Under denna termin har jag utvecklats så otroligt mycket, både känslomässigt, personligt och professionellt. Jag har kommit en sådan bra bit på väg mot att förstå hur jag en dag vill vara som socionom...

Matmuffins

Hade en väldans energi idag när jag klev upp så just nu står en plåt och svalnar och det andra är inne i ugnen, fick ett väldigt lovande recept av vän på matmuffins som lät såå gott! Så nu är jag tvungen att prova det, lägger inte ut nåt recept än innan jag har provätit en, vem vet det kanske blev katastrof av allt... men luktar gott gör det så helt oätbara kan de inte vara *mums*

Ja och ute snöar det, vilkt överraskning...not. Men men bara att tacka och ta emot, skönt att man slipper skotta även om snörjningen här kunde vara bättre... jävligt slapp hyresvärd. Visst traktorn kommer och skottar men allt det som inte den kan ta då? Ja det ligger kvar och byggs på mer och mer för varje gång... parkeringen som är nog trång som den är på sommaren, nu är den typ hälften så stor.

Nu är kökshyllan återuppsatt iaf med MÅNGA fler skruvar, så nu ska den väl hålla tycker man... men visst tanken är ju inte att en katt ska ta sats och hoppa upp där men ändå, tycker den borde ha hållit för mer... men men gjort är gjort, det var tråkigt att nästan alla änglar gick i kras som jag hade där, vissa hade dock klarat sig tack och lov men de som gick bort är sörjd och mycket saknade... Kattskrälle...

Nä nu är det dags att ta ut sista plåten...


Jag ser det snöa... regna, blåsa osv.

Bara man tittar ut genom fönstret gör att man känner sig lycklig som har ett tak över huvudet... det är ett riktigt ruskväder och det ska tydligen bli värre i natt. Tycker synd om den som ska ut och köra i natt... skulle aldrig klara av att vara tidningsutdelare som Johanna, iaf inte på vintern. Sommaren hade varit kanon, då går det ju hur lätt som helst att köra. På vintern ska man sitta och ha ångest för att man inte ska fastna eller köra i diket, nä hon gör det bra, riktigt bra.

Skönt är det iaf att vara på hemmaplan igen, efter att ha bott hos föräldrarna och brorsan i nästan 3 veckor känns det bra att komma till sitt eget igen. Jag och mamma går bra ihop under en begränsad tid, sedan börjar vi gå varandra på nerverna... och ja det kanske ska vara så också när man lämnat boet, att man vill hem till sig, till sina regler och sin säng. Bara två veckor kvar nu till skolan börjar igen... ska ner till H-sand nästa vecka för de sista dagarna på praktiken, känns rätt så bra att få komma tillbaka till vardagen igen.

Ikväll skulle de ha blivit bio efter att det blev inställt igår men även idag får vi lov att skjuta på det hela... med all rätt men man blir lite irriterad på att det alltid ska vara nåt när man har bestämt nåt, j*vla väder. Hoppas det är bättre imorrn...

Världens godaste bröd!

Tänkte lägga in ett recept såhär första dagen på året, det är ett recept på ett bröd som är väldigt, väldigt gott, nyttigt och framförallt enkelt att göra!

Lingonbröd - 1 bröd

¤ 5 dl Vetemjöl
¤ 2 dl Grovt Rågmjöl
¤ 1 dl Solroskärnor
¤ ½ dl Krossat Linfrö
¤ ½ dl Rågkross
¤ 2 tsk Bikarbonat
¤ 1 tsk Salt
¤ 5 dl Naturell Yoghurt, 3 %
¤ 1,5 dl Lingonsylt
¤ ca 1 dl Russin

- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform (1,5 liter) med matfett.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt, lingonsylt
och russin, rör ihop till en kladdig deg.
- Skrapa ner degen i bakformen.
- Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda i ca 20 min.
- Stjälp upp brödet på ett galler och låt det kallna under bakduk.

Lycka till!
Helt klart värt att prova när bakandan faller på! :)

RSS 2.0