Oväntat men uppskattat besök...

Igår jobbade jag mitt första och sista dagspass på jobbet, det kändes lite underligt med tanke på att man annars jobbar hela dygn... så 6,5 timme kändes som om det gick väldigt, väldigt fort... men jag klagar inte! Nu är det helgjobb som väntar, kan nog bli ganska så trevligt och bra väder ska det bli också :)

Tanken var att vi skulle fara och plocka vinbär igårkväll men de planerna ställdes in då vi fick finbesök från Härnta, dessutom regnade det på ganska så bra här och med tanke på att vi redan plockat över 25 liter så var det ingen fara precis, det har redan blivit 30 flaskor saft allt som allt ;) Nä så det var bara att rusa hem efter jobbet och städa, för vilken människa har städat varenda dag och särskilt när det kommer oväntat besök? Sällan hemma hos mig iaf... när jag har städat kommer ingen, men när det är kaos då kommer det alltid :P Men det var ett trevligt och uppskattat besök, särskilt då man inte setts på ett bra tag :) Katten våran var nöjd också med alla barn som lekte med honom, han var som en slagen hjälte igår kväll och la sig och sov för natten långt innan oss... dock var han uppe före oss imorse till vår stora lycka, då gör han ALLT för att väcka oss genom att göra allt han inte får göra, som att leka i persiennerna, skrika vid dörren eller sikta på att hoppa upp i en överfull bokhylla, sånt uppskattas väligt mycket när man vill sova ;)


En massa regn...

Så då var en ny vecka igång då... en grå vecka verkar det som att det kommer att bli... vilket är lite tråkigt, men ändå så jobbar jag mestadelen av veckan så det är vilket som, men det är alltid roligare om solen skiner. Helgen den har varit bra, eftersom lördagen var enda dagen som passade åkte vi iväg i ösregn mot Umeå för att besöka Noliamässan, HELA dagen regnade det! Men men vi strosade på mestadels inne i hallarna och hittade lite smått och gott... en wrapermaster blev det, en sådan där maskin till plastfolien. Sedan blev det bakplåtspapper i teflon och självklart den traditionella salamin och småkorvarna. Efter två rundor i varje hall var vi ganska nöjda så vi begav oss mot ersboda och jag hittade tro det eller ej en jättefin receptbok på Biltema! Har sutitt denna morgon och fört in alla recept jag har på löst liggande papper häromkring... så nu är alla samlade och man slipper leta varenda gång man skall till att laga någon av dem :)

Senare idag blir det ett jobb pass, bara två veckor kvar nu tills lite välförtjänt ledighet... ska bli så skönt att få fara iväg på en minisemester bara vi två då, ser fram emot det. Håller tummarna för fint väder bara ;)

Ut i skog skall vi gå...

Ja några hjorton blev det då inte i skogen i måndags... eller jo 5 stycken blev det! efter några timmars letande... sen gav vi upp och for mot stället där vi alltid plockar blåbär, till vår besvikelse så ser vi att de har skövlat hela det stället och det ligger ris över nästan hela stället... det var verkligen sorgligt, för finare bårställe finns inte... men fika blev det där iaf vid sjön och vindskyddet och sedan gav vi oss på ett sista försök efter en väg längre bort. Och tur var det!! motsträvigt följde jag efter och tänkte att det var inte lönt men gissa om det fanns blåbär där! Det dumma var att vi inte hade så stora hinkar med oss eftersom tanken med dagen var att plocka hjorton, men vi plockade på och när allt var fullt var vi tvungna att ge oss, dock med lite ångest eftersom det fanna såå mkt bär kvar. Men men de får vi ta en annan dag, kvällen spenderades med att rensa blåbär till min och Ls stora lycka, var riktigt less på slutet... men en 3 kg blåbär blev det, inte så dåligt :) Så nu blir det mer blåbärspaj framöver ;)

Idag är det jobb som gäller, enda passet denna vecka... ska dock veckohandla imorrn på jobbet och det är inget jag ser fram emot, fattar inte varför jag gruvar mig så mycket för det... vad kan gå fel liksom?? :P


I carry your heart with me...

Har varit dåligt med bloggande på senaste tiden... har varken haft ork eller lust... mycket energi har gått åt till jobbet senaste veckan men nu är det ett litet lufthål så får väl ta mig lite tid nu då och blogga :P Mycket har ändå hänt men just nu kommer jag knappt på något utav det... vissa dagar upp och ner osv. såsom livet är, ena dagen glad andra ledsen... men men nu känns det ändå bättre. Ser fram emot nästa helg då det är Noliamässan uppe i Umeå... sånt gillar jag :)

Nä denna kommande vecka måste jag ta mig i kragen gällande motionen, har slappat lite nu senaste dagarna... visserligen har man varit ute på jobbet men det kan nog inte jämställas med en riktigt motionsrunda ;) Veckan börjar iaf med att det blir ett skogsbesök idag med Johanna för att leta skogens guld, hjortron vill säga... förhoppningsvis hittar vi nåt efter hennes "tips" som ska vara såå bra :P Jag är tveksam... riktigt tveksam... men om inte annat får man ju komma ut i naturen, andas lite frisk luft, surra och fika lite :)

Skickade denna dikt till ett par som gifte sig i helgen... tycker denna dikt är så vacker, det krävs lite eftertanke när man läser den men för mig så står den för en underbar kärlek, en ofantligen kärlek till livet och till den man älskar... Man bär alltid sin älskades hjärta med sig vart man än går. Och är det så att vissa hjärtan bara är på lån en kortare stund så finns det alltid fragment kvar efter att du lämnat tillbaka det, frivilligt eller ofrivilligt... och dessa fragment finns för alltid kvar, vart du än går och vad du än gör för att påminna om livets viktigaste mening, att älska.

"I carry your heart with me (I carry it in
my heart) I am never without it (anywhere
I go you go, my dear; and whatever is done
by only me is your doing, my darling)

I fear
no fate (for you are my fate, my sweet) I want
no world (for beautiful you are my world, my true)
and it's you are whatever a moon has always meant
and whatever a sun will always sing is you

Here is the deepest secret nobody knows
(here is the root of the root and the bud of the bud
and the sky of the sky of a tree called life; which grows
higher than soul can hope or mind can hide)
and this is the wonder that's keeping the stars apart

I carry your heart (I carry it in my heart)..."

RSS 2.0