Midsommar

Har svårt att förstå att vi redan har passerat midsommarafton, med andra ord att vi är i mitten på sommaren... mitten på sommaren har jag typ i juli eller nåt. Midsommaraftonen spenderades hemma hos päronen där vi käkade gott och spelade spel. Med Andra Ord är ett riktigt roligt spel som jag kan rekomendera till den som inte prövat, det verkar simpelt med det är lite trixigt ibland och ju roligare blir det under spelets gång. Särskilt om man lite innanför västen. Och jag har verkligen aldrig sett min styvpappa skratta så fruktansvärt att ölen han drack sprutade över bordet och ur näsan på honom. Det såg så hysteriskt roligt ut att det rakt gjorde ont i magen efter allt skratt, kan bara tänka mig hur det kändes för honom :P Har ingen aning om vad det var som utlöste det hela men vissa förklaringar till viss ord var så bakvända och roliga att det kunde ha varit vilket av dem som helst. Hursomhelst hade vi en mkt trevlig dag och kväll, trots regnet på kvällskvisten.

Nu börjar jag faktiskt bli lite irriterad på skolan som inte har fixat praktikplatser åt oss än, vad sitter det i liksom?? Man kan ju åtminstonte uppdatera oss om läget lite mer så att vi vet, här får vi gå och bara vänta och fråga varandra "har du hört nåt? Nä, har du?" osv. osv. JAG VILL VETA VART JAG SKA VARA!

L har btw kommit in på utbildningen han sökt, han trodde inte han skulle komma in men det gjorde han, precis som jag trott hela tiden! Är så glad för hans skull :) tror han kommer att passa som Servicetekniker eftersom han älskar att jobba med händerna och ta reda på fel och fixa dem osv.

Det var så vackert!!

Igår bänkade vi oss framför tvn mamma och jag, och där satt vi resten av dagen! Igår gifte sig alltså vår blivande drottning med sin Daniel, äntligen har hon fått sin prins och han sin prinsessa. Man riktigt kunde se hur kärleken spirade i deras tårfyllda men lyckliga ögon. Och ja, det blev en tår här och där för oss i soffan också... Klänningen var ursnygg och buketten så vacker. Vissa tyckte att man skulle bojkotta detta bröllop men i helskotta heller tänkte jag... enda sedan jag varit liten har jag älskat bröllop och allt som har med det och göra så varför skulle jag skita i ett nu? Det som är roligt är att Daniel är en man av svenska folket, en helt vanlig person från lilla Ockelbo... och hör och häpna har han tidigare suttit barnvakt åt mina fyrmänningar, fyrmänningar må vara långt borta i släkten men det är ändå släkt så det gör det hela lite roligare :) Så mammas tremänning (mormors kusins barn) brukar få besök av honom ibland när han är hemma och enligt dem är hans föräldrar lika trevliga som honom. Vilket man kunde se en glimt av igår när hans pappa höll tal, ett tal som var riktigt, riktigt bra... mkt bättre än Kungens måste jag säga även om det var fint det också, särskilt när han gav Drottningen en ros :)

Men talet som tog mig med storm det var Daniels tal till Victoria... kunde inte hålla tårarna tillbaka. Det var såå fint! "Störst av allt är kärleken. Victoria, jag älskar dig så..." Vem smälter inte för detta??? Ja jag gjorde det iaf, den obotliga romantikern... och när han berättade om de brev hon skrivit till honom när hon skulle vara borta i en månad, ett brev för varje dag, då suckade jag djupt och bara log...

 


At work...

Sitter här på jobbet och undrar hur jag kunnat ha sådan tur att få ett sådant här jobb. Förut har man gått och slavat dagarna i ända, fått ryggproblem och nästan bara hört gnäll från de gamla (notera inte alla dock). Osså kommer man på ett sådan här ställe där man får skratta ha roligt och det är inte ett dugg tungt arbete för kroppen (Huvudet endast några enstaka gånger). Iofs har jag ju inte börjat på schemat än utan har bara några strödagar tills dess men ändå... just nu känns det toppen att ha fått detta jobb. Alla är såå snälla och goa här och man känner sig omtyckt. Sen var jag faktiskt lite skraj för att man är tvungen att jobba ensam men faktiskt så har den oron släppt, det är många gånger skönt att vara själv och inte ha nån som "kollar" en. Visst det är lite jobbigt när man inte har nån i närheten att fråga om saker men det brukar lösa sig på nåt vis, man får improvisera ;)

Idag gifte sig en bekant till mig, hoppas att de fick en underbar dag med massor av skratt, glädje och framförallt kärlek!! Jag unnar honom det verkligen...

Nä kanske man ska ta och gå och titta på tv en stund innan det är dags att hoppa i säng här... hoppas jag får sova hyffsta gott inatt, förra gången var det sissådär med den varan...

yeah, yeah Cadillac...

Så då är sommarlovet här, även fast det inte går in i mitt huvud att jag till veckan inte behöver göra nåt skolarbete... jag är fortfarande inne i den snurren... denna termin har gått sjukt fort. Det som kändes lite deppigt det var att man inte fick säga hejdå till alla eftersom många inte ses förens nästa år... tycker vi hade kunnat ha helklass sista dagen. Men men får väl säga hejdå till alla härifrån då! Hoppas ni får en kanonsommar och en bra praktik! Praktik ja... än vet många inget...suck.

Helgen har varit jätterolig iaf, har ju min finne och hennes kompis här... de ska snart fara hemåt igen till Haparanda dock... Iaf så var vi ut på fredagen, och det är länge sedan jag faktiskt hade så trevligt ute. Träffade en gammal klasskompis som jag gått ilag med sedan lekis till nian och det var jättekul för har inte sett honom på flera år :) Är så glad över att det gått bra för honom och att han tagit sig in på rätt spår i livet :) Det är sjukt hur människor kan förändra sig på några år... både till beteende och utseende, höll inte på att känna igen honom först. Hursomhelt blev det väldigt kallt där på natten och det vart dags att fara hem, väl hemma vart det nattamat och sedan blev det till att sova... Lördagen blev en seeeeg dag, kom iväg på stan vid halv två först fast det var tänkt typ vid elva. Köpte en del onödiga saker, vi for hem, lagade mat och sedan slockande vi alla i en timme framför tvn. På kvällen blev det film, den var dryg... Funny People med Adam Sandler, den skulle vara såååå rolig... knappast säger jag.

SÅ nu är det söndag, helgen går fort och jag ska snart säga hejdå till mina gäster som ska bila hem, en liten nätt tur på typ 6 timmar :P Helgen har som sagt varit toppen och jag vill gärna åteses igen! :)

Btw familjen Forsberg, har köpt sig en Cadillac i helgen... så jävla nice, ska fara och titta på den nån dag här i veckan! :)


Sista dagen imorrn...

Imorrn är det sista dagen på skolan här i Övik, måste medge att det känns otroligt tråkigt att säga adjö till den, den är liksom sådär alldeles, alldeles lagom och precis i min smak. Det kommer även känns tråkigt att inte få träffa klassen på länge, även om vi sammanstrålar uppe i Umeå till våren så kommer det inte att bli sig likt... den här klassen är riktigt bra och det är ju självklart nu mot slutet man äntligen känt sig "hemma" och inte vill sluta. Men dagarna går, och veckorna... helst plötsligt kommer vi att vara utexaminerade och ska ut i arbetslivet... känns lite skrämmande men också roligt. Lisa och jag pratade igår om att det ändå var ganska så tråkigt att ta examen mitt i vintern nu när vi ser bla sjuksköterskorna ta examen i sina fina klänningar och solen skiner... vi ska liksom gå där i kappa och halsduk :P

Imorrn kommer min finne å hennes kompis ner från Haparanda, det ska bli rikigt skoj att få träffa henne igen, var nästan ett år sedan jag såg henne... som jag alltid säger, tiden går fort. Gud det är så mkt man har att ta igen, som man inte pratat om än osv. osv. hoppas det blir en mkt trevlig helg med glatt humör och fint väder, då är Övik som bäst :)

Nu vill jag veta praktik snart... jag vill, jag vill, jag vill.... det är ena segpruppar som jobbar på Umeå Universitet.

RSS 2.0