Devil...

Trodde argeheten och irritationen hade lagt sig men man slutar aldrig att förvånas... lika fort som det lugnat ner sig lika fort flammade djävulen upp i mig igen... kanske är det dags för ett vulkanutbrott snart...


Arg...

Jag vet att man inte ska blogga när man är arg eller upprörd för man kan råka säga (skriva) saker som man inte riktigt menar och det kan bli många missförstånd så det räcker kanske med att säga att just nu är jag rätt så pisst off och att jag är sååå less på att leva för att göra alla andra glada och till lags så att de ska kunna ha ett lättare liv. Mitt liv och mina planer de verkar inte räknas så mycket, iaf inte så mycket så att de är värda att ta med i beräkningen när man bestämmer saker... Jag vill inte leva mitt liv för att passa upp andra så att de ska slippa ta ansvar för sina egna liv och handlingar, vi lever inte i någon prinsessvärld där alla bitar faller på plats tack vare andra som hela tiden ställer upp... snarare så gör man dessa människor en otjänst eftersom fallet kommer bli så mycket hårdare den dagen de ställs inför verkligheten och dess konsekvenser. Nä så nu får det vara bra, jag hoppas bara att vissa andra personer inser det också...

Indonesisk kycklinggratäng

Tänkte bjuda på ett riktigt gott recept såhär tisdagseftermiddagen till ära. Gjorde denna rätt i helgen på jobbet och den blev såå god! :)

Det som behövs är:
  • 1 hel grillad kyckling eller 4 st kycklingfileér
  • 1 stor röd Paprika eller en av önskad färg
  • En burk champinjoner
  • 3 dl grädde
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 tsk Curry
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • ½ - 1 dl Mango Chutney
- Rensa den grillade kycklingen eller strimla fileérna och stek och krydda dem.
- Hacka paprikan och lägg kycklingen tillsammans med paprikan och svampen i en ugnform.
- Vispa grädden någon minut så att den blir lite skummig och "fluffig".
- Tillsätt vitlöken, curryn, sambalen och mango chutneyn i grädden och rör om.
- Slå gräddblandning över kycklingen och grädda inne i ungen i ca 20 min på 225 grader eller tills rätten fått en fin färg.

Servera med ris eller bulgur!

Smaklig måltid! :)

Attackbajsande fåglar!

Helgen har varit en jobbarhelg, dock har den varit ganska så trevlig :) I torsdags promenerade vi ner till Strandparken och satt och lyssnade på Orup, vi såg dock inget utan satt väldigt långt bak på sidan av en kulle... men det var fint väder, mycket folk att titta på och så självklart fika ;) På fredagen tog vi bara en hemmakväll och tittade på film, lördagen blev det jobb igen och vi var ner på stan på kvällen och kikade på raggarbilar då det var cruising här i stan i helgen. Mamma och Rolf var även ute med sin bil och vi fick erbjudande om att åka med nåt varv men de andra tackade bestämt nej så det fick vara... Gårdagen bestod av jobb tills två, vi gick runt höglandsjön och hade med oss lite fika... när jag dock kom hem var jag sjublöt av svett!! På förmiddagen var det inte så varmt ansåg jag men när vi väl var och gick så bara hettade det utav h*vete. Men men bra motion blev det :) Slängde mig in i duschen iaf, alla kläder hade klibbat fast på kroppen så det var ett projekt i sig att komma ur dem innan... Broder min fyllde nämligen år igår så det bar av dit för att fira honom, vilket var väldigt trevligt och mammas tårta går aldrig av för hackor, den är sååå god! :)

Dagen till ära har jag stått och stekt pannkakor, hade egentligen andra planer för dagen men kände igår att jag bara ville ha en hemmadag. Trots ett lättsamt jobb så kan det ändå kännas en del när man jobbat helg så det är skönt att vara ledig i två dagar nu. Tanken med pannkakorna är att det till middag ska bli crepes med svamp och räkstuvning, hoppas på att det blir gott :)

Den lilla måsungen som är beskyddad av sina föräldrar här utanför,
de attackbajsar och lever rövare så fort en människor råkar gå förbi...
lite drygt men tycker ändå synd om den lilla  stackarn...


Grattis, grattis borsan på 19-års dagen!


Lilla Tanja på besök, hon vill gärna ha tag i kameran :P


Pannkakor på G! :D

Var gömmer sig fisken???

Så då var det måndag då... helgen den har varit mycket bra och innehållsrik måste jag säga. Den började med tjejkväll i fredags med några tjejer ur klassen. Det var mycket trevligt och vi grillade, spelade spel och självklart så skrattades och skvallrades det en hel del ;) En lyckad kväll trots grått och trist väder. På lördagen blev det en tur till Umeå, shoppade dock inte mycket... skorna jag skulle köpa fanns inte och inte hittade jag nåt annat heller... eller jo en lite radio blev det, på Biltema :P Ni vet en sådan där liten kub, blå var denna... ska ha den hos L för han har ingen stereo! Hur kan man inte ha det eller någon sorts apparat så att man kan lyssna på nå musik. Antar att han inte gillar musik lika myckt som jag med tanke på att han älskar att sänka volymen i bilen, medans jag då höjer ;)

Igår bar det iväg tidigt, tidigt ut i naturen för en dag med fiske, grillning och trevligheter... först så gick vi till en tjärn, gjorde upp eld och fiskade ett bra tag. Någon fisk? Nej, inte en enda. Efter lite fika så beslöt vi att vi skulle gå till en annan tjärn lite längre bort, för där skulle det def finnas fisk! Jag frågade hur långt det var dit... 600 meter fick jag till svar och det är ju en lagom bit. Så vi började trava på, halvvägs var jag skitless och fötterna var dyngblöta "Vi är snart framme" Jo tjena... men men efter många om och men och mycket skuttande över hål i marken kom vi fram, bara för att inse att vinskyddet ligger på andra sidan tjärn, så det var bara att fortsätta att gå, en bra tag. När vi väl kommer fram och ska göra upp eld för att grilla korv så inser vi att tändstickorna håller på att ta slut, ved, papper och tändvätska finns där men ingen sticka vill tändas!! Snacka om att jag gav upp hoppet då... men L rotade och rotade i sin väska och längst ner hittar han ett tändstål! :) Ibland har man tur... så det blev grillad korv till slut och inte kall. Efter några timmar gav vi upp, någon fisk? NEJ. Som tur var fanns det en till väg att ta därifrån, en traktorväg som gick uppför berget och nedför berget. Man säger att det är jobbigast att gå uppför, men nedför är inte så lätt heller, inte i 45 graders lutning... men men ner kom vi och hellre den vägen än den andra... aldrig mer den tjärnen, aldrig mer... eller jo om jag får åka fyrhjuling eller traktor dit :P Önskar jag hade haft kameran med mig så att jag kunde visa hur vägen såg ut... men i natt har jag sovit väldigt gott, kroppen var helt slut igårkväll när vi kom hem, utan FISK dock men men...

RSS 2.0