Himmelriket...

Sista april imorrn... händer det nåt roligt då? Nope, ingenting. Alla är upptagna på sitt håll så det blir grillning hemma hos föräldrarna och kanske beroende på väder en sväng med Cadillacen. Iofs är sista april ingen stor händelse precis, det var mer när man var barn... men det hade varit roligt att göra nåt annorlunda nån gång än att bara i princip göra ingenting som alltid. Men men jag överlever nog, som alltid :P Det roliga är bara att alla andra dagar så duger man för vissa att umgås med men när det kommer till typ nyår, påsk, sista april och midsommar så är det alltid andra som är viktigare och blir tänkta på. Det känns ibland lite märkligt men säkert inget man borde hänga upp sig på...

Idag skiner solen och jag börjar smått kunna se grönska på träden här utanför... väldigt tidigt måste jag säga, är rädd för att sommaren kommer nu och sedan kommer halva sommaren att bli skit sen för att den är så tidig i år. Men men bara å vänta och se... njuter av våren till fullo iaf och har idag varit på vigsel/bröllop. Framför tvn dock men blir man aldrig bjuden på bröllop annars så får man ta tillvara på varje chans man får. Hennes klänning var såå vacker, men måste ändå säga att detta bröllop inte slår Viktoria och Daniels.. detta var fint men Viktoria och Daniels var pampigt och riktigt känslosamt. Ni kanske kan ana att mitt favorit program när jag var yngre var Kär och galen med Lotta Engberg... borde eg bli bröllopsplanerare istället för socionom... hm, man kanske kan ha det yrket på sidan om, sådär bara för roligt... Den roligaste praktiken jag var med om i skolan var den praktik då jag fick vara på Festprissen på våren när det var dags för alla provningar inför studenten. Det var skitroligt! och alla brudklänningar sen... tror jag var i himmelriket då ;)


Prins William och Princess Catherine


Helgen som gått...

Hela påskhelgen har varit bra måste jag säga. Det blev dock ingen tur till blåkulla som jag först trott, det var så många som sket i det att jag också valde att göra det... men på fredagen blev det en tur hem till hönsmamman iaf, tvättade bilen och gjorde den helgfin osv. Lördagen spenderas i Skorped och gud så varmt och härligt väder det va!! Var ute nästan hela dagen och självklart så tog solen gott på mina vitt lysande armar :P Sen söndagen så bar det av till bästaste Johanna, var så skönt att bara vara där... känner mig alltid som hemma när jag kommer dit på nåt mysko sätt och sover så gott som jag nämnt tidigare vet jag. Vi surrade så klart en massa och på kvällen blev det prommis, en promenad från helvetet (på grund av många saker) men framförallt den f*rbannade backen de har, förstår inte hur man kan bo så långt upp mot berget. Så neråt sjön gick bra, nedför är alltid skönt... det enda man glömmer är att när man vänder så blir nedför uppför... men men det var bara att kämpa på och helt plötsligt är man uppe, flåsandes som jag vet inte vad. Men bra motion är det iaf... gjorde om samma tur igår och de gav utdelning på vågen imorse :)

Men nu är uppsatsen inskickad iaf för sista gången och nästa vecka börjar ny kurs... skönt att man slipper fara upp så mkt på denna också :)


Mot blåkulla!

Så då var det förbaskade C-uppsatsseminariet gjort, det kunde ha gått bättre men det kunde ha gått betydligt sämre också så vi får vara glad för det. Blev dock lite irriterad på att examinatorn gick in skitmycket på smådetaljer i vår uppsats mot vad han gjorde på de andras i gruppen men men... det var som nån sa, han hade kanske inte så mycket annat att komma med så att han var tvungen :P Aja, idag blir det iaf att sätta sig och fixa kompletteringarna, det mesta var rätt så simpelt att ändra så det var skönt. Seen blir det påsklov, en hel vecka om allt går som vi tänkt oss. Lisa drar till London och jag ska bara vara hemma och slappa :)

Får se om det blir en tur till Blåkulla eller inte ikväll... kvast och katt har jag ju, det är bara den där kaffepannan som saknas... hm... ja vi får se. Fick ju en inbjudan dit som jag får varenda år av Lucifer så det kanske vore dumt att nobba den... det kan stå mig dyrt. Nä så det får nog bli en tur iaf för att kolla läget iaf, hoppas vi ses! Men men hursomhelst så hoppas jag att ni alla får en riktigt glad påsk! Här blir det inget påskägg fyllt med godis så ät gärna ett för mig! ;)


GLAD PÅSK PÅ ER!


Helgen bra men kort...

Då var det en ny vecka igen min kära vänner och vad gör en inte glad om lite opponering såhär måndagen till ära. Hursomhelst är den iaf klar nu och det är jag så himla glad över... inte alls lätt att göra detta då man faktiskt inte har 100% koll på vad som är rätt och vad som är fel. Men men det återstår att se på onsdag när det bär av upp till Umeå för en dag med uppsatsseminarium. Jepp ni hörde rätt, opponeringen är klar idag och sem på onsdag vilket leder till en ledig dag imorrn! :) Hade verkligen tänkt he ut mig ikväll och promenera men tror jag chansar på att det är bra väder imorrn med så tar mig en lång prommis då istället.

Helgen den har varit bra men kort, fredagskvällen spenderades hos Lisa tillsammans med andra Sandra där vi surrade en massa, käkade lite onyttiga saker, fixade manikyr och såg sedan på film. Ghostship blev det, alla hade sett den förut men ingen hade riktigt koll på slutet förens långt in i filmen så det fick bli den ;) På lördagen blev det till att åka hemåt Bjästa då mamma fick för sig att födas just den 16e april för ett antal år sedan. Hon blev jätteglad för det fina halsbandet som Sofia gjort och jag smakade faktiskt en bit av tårtan :P

Igår blev det så dags för att lägga om till sommardäck, det är tur jag har någon som kan göra detta åt mig. Det är tur vi är bra på olika saker han och jag, bilar är liksom inte min grej och matlagning är inte hans så...

Ja det var väl en kort summering av helgens händelser. Imorrn kväll blir det bio med Johanna... borde egentligen inte men får väl ta och tömma spargrisen på pengar... denna sista vecka innan "löning" suger...stort. Dock verkar filmen vara riktigt bra, Water for Elephants med ingen mindre än Robert Pattinson alias mr.Vampire him self.

Årets första picknick...

Idag har det verkligen känts att det faktiskt är vår! Solen har strålat och vad passar in bättre än att bli bjuden på picknick nere i hamnen av min namne Sandra :) Det var riktigt mysigt och faktum är att jag fick årets förta solutslag, som jag ALLTID får varenda år! Så nu är jag rödflammig lite här och där men bättre å börja nu så att chanserna ökar för att jag kan råka bli lite brun i sommar ;)

Efter picknicken blev det till att hämta brorsan på hans skola för att fara iväg och spela badminton. Självklart vann det bättre syskonet, alltså jag men han spelade faktiskt rätt så bra, bättre än förra gången :) Kul är det hursomhelst... Sen stannade han på middag hos mig och vi har ikväll tittat på hockey. Har inte sett en enda match iår i slutspelet eller kvalet men det var väl bra att jag såg ikväll då när det blev en avgörande match. Iofs hade jag hellre sett att Skellefteå vann men Färjestad spelade riktigt bra måste jag medge och guld blev det.

Imorrn bär det av till skolan igen för lite granskning av ett annat pars C-uppsats. Vi kommer verkligen lägga ner alla energi vi har på detta och försöka hitta vartenda litet fel som går att påpeka, ska man granska så ska man. Hehe... kanske ska man inte ta detta som skrivits på största allvar, men den som lever får se ;) Vi kanske förvandlas till häxor när vi väl börjar... tvivlar dock starkt på detta då jag o Lisa är världens goaste jäntor i vanliga fall...

Nä nu till drogen, BB... ja jag vet, det är tragiskt...suck

Du...

Du lovade att du skulle acceptera det val jag gjorde, att du skulle finnas där och stötta vilket som... men det skär i hjärtat när du fäller dina noga planerade och placerade kommentarer. De kommentarer som gör mig förtvivlad, ledsen och så mycket mer osäker på mig själv... Vem är du att döma? Vem är du att säga vad som är rätt? Jag vet att du vill mitt bästa, men du borde kunna visa det på ett lite annorlunda sätt... Du är ändå den som alltid bör finnas där, älska mig, låta mig göra mina egna val, misstag och dra lärdom från dem utan en massa pekpinnar som trycker mig neråt istället för uppåt mot stjärnorna.

Onykter utan alkohol??

Igår kändes det verkligen som att det var fallet, drack inte en droppe alkohol men ändå hade jag så roligt och trevligt att det kändes som om jag tagit mitt ett glas eller två, eller kanske t.o.m tre :P Iaf så var det en jättetrevlig kväll med mycket trevligt sällskap, tack L och J och ni har en jättefin lägenhet! :) Visst det hade varit intressant att prova sig på ett glas men än har jag faktiskt inte vågat testa då jag inte riktigt vet hur jag kommer reagera. Får nog bli hemma jag provar mig fram... inte borta hos folk jag inte känner riktigt än. Kan ge ett fasansfullt intryck i värsta fall ;) Nu kan ju jag ha gjort bort mig i alla fall då jag faktiskt inte är lika pryd längre som jag varit förut när det gällar samtalämnen osv. men men... älska eller hata mig, jag hade roligt och jag hoppas andra hade det också :)

Så ännu en helg har gått och det är ny vecka imorrn... vi går in i sista skrivveckan av C-uppsatsen och det känns väldigt skönt för just nu har man bara lust att spy på den. Alla ord och meningar bara snurrar i huvudet och helt ärligt talat så tycker jag att vi har gjort ett riktigt bra jobb och just nu tror inte jag att vi kan ändra nå mycket mer. Nu fattas bara godkännandet av handledaren och som vanligt älskar han att hålla oss på halster trots våra påmaningar om att svara fort då vi måste skicka in uppsatsen någon dag tidigare än sista dagen för att den ska komma fram i tid till Umeå.. så för hans skull hoppas jag att jag har ett svar i min mailbox imorrnbitti...

Buffeli, buff...

Skärgårdsdoktorn...

Idag var det dags för handledning, något som inte alls fungerat särskilt bra under denna tid av uppsatsskrivande. Iaf så gav vi oss på att köra det över telefon via högtalare. Fungerade faktiskt rätt bra att göra så... dock kunde han ju ha kläckt ur sig vissa saker tidigare när han hela tiden varit uppdaterad med vårt arbete och det vi skrivet. Nu får vi istället sitta och omformulera större delar av texten, precis som om man inte har nog att göra ändå. Men men bara att bita i det sura äpplet och hoppas på ett bra flyt imorrn...

Har ikväll sett på Skärgårdsdoktorn, vi slog till och köpte hela serien då det var så länge sedan man såg den. Den är sådär lite småmysig att fördriva tiden med :) Hade egentligen lust att köpa Tre Kronor men som bekant är man inte gjord av pengar så det får vänta tills det klirrar lite extra i kassan, förhoppningsvis i slutet av sommaren. Det är många serier som jag skulle kunna tänka mig att se igen faktiskt, som Rederiet, Vita lögner, Skilda Världar, Nya tider osv. man har som glömt bort dem... tv som annars är så duktiga på att visa repriser har faktiskt inte gjort detta särskilt mycket, nån omgång har det säkert gått men inte som kan minnas särskilt bra iaf. En annan NY serie som börjat som är riktigt bra är Off the Map som går efter Grey's varenda onsdag, den är att rekomendera för alla som gillar snygga, svettiga läkare ute i djungeln. Lite roligt är att en av läkarna är samma person som spelar i Sunset Beach, har då banne mig inte sett nån annan skådespelare därifrån i nåt annat... eller vänta Eddie Cirbian eller vad han heter, han va med i sån serie som gick på trean tror jag, nån typ "räddningsserie", såg det iaf inte trots att han är såå snygg :P

Tråkigt nog har jag hamnat i Big Brother fällan, de är ju såå dumma så man bara måste titta på dem. Jag lovade mig själv att jag INTE skulle börjar titta men råkade göra det då det inte fanns nåt annat att se på en kväll när jag inte kunde sova. Som vanligt är det mest ytliga människor med, en norrlänning som är ett praktexempel på hur folk TROR att vi norrlänningar är osv. sen har vi ju allas våran Gurka, invandraren som säljer kebab, hm... jag underhållning är det ju åtminstone... dock är det inte alls som är tintade i huvudet, några har faktistk en del hjärnceller kvar! det är bara det att man måste leta väldigt noga för att kunna upptäcka dem ;)

Min skinkmacka!

Morgon började bra med att skinkmackan jag gjorde i ordning blev halvt uppäten av kattskrället... de är som så barn, man får inte vända ryggen till 10 sek ens för då är de framme och gör nåt som de inte får göra... SÅ det blev bara till att slänga mackan och bre en ny... denna gång lämnade den inte min blick en sekund. Ska försöka att göra ordning håret men är inte alls överens med den nya frisyren... varför går det så lätt för frisörerna att få till det snyggt? Sen när man kommer hem och man gör typ precis på samma sätt så blir det ändå inte bra...men okej, än är det ingen som har skrattat åt det så...

Fick så äntligen svar igår från vår handledare efter lite påtryckning och snacka om smöreri... "allt ser bra ut... tänk bara på det här och det här osv." hade han inte kunnat skriva det redan i torsdag som ett svar, det tar typ 1 minut men inte då, man måste mana på karln för att nåt ska hända... ungefär som med de flesta karlar då så egentligen borde man inte vara så överraskad. Det finns undantagsfall men de är få...

Sen känner jag mig lite småsur på vissa personer som säger att de ska göra en sak och sedan inte gör det. Det känns bara så nonchalant... som om att man egentligen inte räknas så mycket, det ska bara låta så...men men...

Ett leende på läpparna...

Imorse när jag klev upp kändes det som att det skulle bli en dryg dag när jag tittade ut genom fönstret, grått och disigt så långt ögat nådde. Och inte förväntade jag mig några storverk heller gällande min "bästa vän" herr våg men ack så överraskad jag blev! Ett leende spred sig över mina läppar och jag lovar leendet har stannat kvar nästan hela dagen... enda gången leendet försvann var när jag gick ut från frissan och kände mig osäker på om detta verkligen var snyggt det jag hade uppe i huvudet... det är svårt att vänja sig att göra håret annorlunda när jag gör samma sak varenda morgon. Sen helt plötsligt göra nåt nytt är för mig skitsvårt att vänja sig vid... är rädd att håret kommer att ligga likadant som innan om några veckor av bara ren vana och trivsel... men ska försöka att gilla det nya. Det är inge stort jag gjort, bara klippt... men klippt rejält. Så vi får se...

Men men förövrigt har det varit en riktigt bra dag trots det trista vädret och vi fick riktigt mycket gjort på C-uppsatsen idag trots de få timmarna :) Börjar dock bli riktigt sur på vår handledare som aldrig svarar på våra mejl men ändå förväntar sig att vi ska hålla honom uppdaterad om hur arbetet fortlöper. Borde inte det gå två vägar? att uppdatera oss om vad han tycker om det vi skickar in? Flera gånger har vi fått ligga på om ett svar och jag börjar ärligt talat bli less...  hursomhelst är det inte länge kvar nu på denna kurs och än har ingen stress infunnit sig, så det känns bara bra än så länge... det är skönt att ha en kollega som är på samma våglängd och som man funkar bra med både privat och i skolarbete ;)

Nä nu blire Ullared och En unge i minuten innan läggdags!

RSS 2.0