Katt med skådespelartalang!

Jag har lärt min kisse att spela död! Titta så stilla han ligger med glasartad blick! ;)

Hela härligheten visar han också, men det bjuder jag på! Är man en bonngrabb från Skorped så är man :P


Tur man inte är gjord av socker...

Helgen blev lugn och bra, vädret hade kunnat vara mycket, mycket bättre men hey det regnade ju inte hela tiden så det får man väl vara nöjd med antar jag. Fredagskvällen spenderas med trevligt sällskap hemma hos L's föräldrar. Jag var grillmästaren :) På lördagskvällen blev det fiske men vi hann inte mer än dit och kastade i kroken förens det började regna. Från början trodde jag att det bara skulle vara en skur som drog över men det bara ökade och ökade i styrka och gav inte med sig, så det vara bara att packa ihop och vandra tillbaka till bilen... kan ju säga att vi var ganska blöta när vi kom fram :P Det var andra dagen förra veckan som vi var så pass blöta, första gången var när vi skulle vara duktiga och gå hem från stan... går vi aldrig hem annars från stan och nå tusan börjar det ösa ner när vi väl ska till att göra det. Allt som gick vara att skratta åt eländet, vi såg nog ganska så roliga ut där vi kom och gick. Det rann vatten från i princip alla vrår på kroppen!

Denna dag for jag hem till mamma, passade på att tvätta en tvätt då denna maskin tar två timmar och det finns inget bra ställe att hänga tvätten på dessutom. Passade även på att sola lite och sedan var mamma och jag iväg på loppis. Hittade en blomma, fejk dock men väldigt fin... och till den en kruka att ha på det nya utebordet som vi köpte igår... ska blir riktigt roligt att kunna sitta ute och grilla och äta :)

Imorrn blir det personalmöte och sedan på kvällen eventuellt en tur på Olles...

Dagens inredningsköp :)

Denna gråmuliga dag har spenderats tillsammans med mamsen, det är roligt att bara vara vi ibland... att få rå om henne utan att ha brorsan i närheten med fladdrande öron :P Nämen det har varit en bra dag och vi har gått i affärer... det roliga är att man ALLTID hittar saker man vill ha när man egentligen vet att man inte ska spendera några pengar. Då är det som att alla saker tilltalar en, men jag är faktiskt stolt över mig själv att jag kunde motstå flera frestelser, köpte två födelsedagspresenter för kommande dagar nästa månad och jag köpte två grejor till mig själv som jag verkligen ville ha, man lever ju bara en gång brukar jag tänka... önskar bara att jag hade större lägenhet och kunde få inreda bättre än som jag har det nu, nu packas allt känns det som och det ser stökigt ut för ingenting... det är inte så roligt, men men det kommer säkert bättre tider och dagar och man kan ju spara det mesta man köper till de dagar när de behövs :)

Ett jättegulligt kakfat står nu på matbordet

och denna romantiska klocka hänger på köksväggen :)

Med bil igen! :)

Då var första jobbhelgen bortgjord, det känns att man är lite ringrostig och inte har riktigt koll på allt men det faller nog på plats så småningom... men det har varit en lugn helg så allt har gått bra... det var dock tråkigt att vakna upp till en massa regn idag men det var som väntat, det avtog när det var dags att gå hem vilket var skönt :) Har dessutom fått tillbaka min bil igår efter att ha varit utan i flera, flera veckor! Det var nästan så att man hade vant sig vid att inte ha den tillgänglig. Men jag är oerhört tacksam för hjälpen jag har fått med den, gubben är så duktig som har hållit på! Så nu är allt förhoppningsvis bra med bilen igen och det är bara att tuta och köra :)

Så nu är jag ledig till in i juli vilket är kanoners, har inget speciellt inplanerat men det är skönt att bara ta dagen som den är ibland. Förhoppningsvis så blir det soligt och fint framöver så att man kan vara ute och sola och kanske även ta sig ett dopp! Badade inte en enda gång i fjol så nu är det kanske dags att leta fram badkläderna ;)

Torsdag

Gud så denna vecka bara springer iväg! Fattar inte vart dagarna tar vägen... det är torsdag redan och ikväll är det dags för första jobbpasset, dock är det bara jouren jag har, med andra ord går jag dit och lägger mig, kliver upp och går hem igen. Börjar dock 14 igen imorrn så det blir några få timmarns ledighet. Känns konsigt ändå med tanke på att jag inte varit där på ett helt år, man känner sig lite ringrostig... men men jag kommer nog in i det fort igen bara jag kommer dit och får kolla igenom lite papper osv. Det är ju tur att det är sådant härligt gäng jag har att göra med :) Men jag gissar på att ikväll kommer jag att vara så trött som jag annars aldrig är, bara för att jag VET att jag ska vara vaken och på jobbet halv elva :P Var på deligering igår, IGEN för femte året i rad... men så fick jag också alla rätt på deligeringsprovet, och skamligt vore det ju annars då man gjort detta prov 5 år i rad, så nu får jag ge medicin i alla fall året ut... det roliga är ju att jag jobbar där det inte är några mediciner som skall ges. Men det förstås det är ju bra att ha om det skulle sättas in något som pencillin eller något annat i sommar.

Hade godkänt på sista kursen och det känns riktigt skönt att inte få några kompletteringar, så nu är det endast två kurser kvar, alltså 30 hp tills man är färdig socionom. Det känns himla gött :)

Och nästa helg är det midsommar... blir spännande att se vad som händer då... troligen ingenting eftersom alla andra är upptagna på sitt håll. Så får se vad vi hittar på för något, regnigt väder spås dock vilket är tråkigt...

Svettigt värre...

Så var den varma helgen avklarad! och som jag har njutit av vädret!! Men lördagen var nog i det varmaste laget för min del. Svetten bara rann i pannan hela dagen! Vi for ner till hamnen för tänkte att där så blåser det nog lite för det gör det alltid, gjorde det? Nä inte en vindpust! Så där blev vi inte långvariga... det var nästan skönt att gå in på affärer i lördags för det var så svalt och skönt i de flesta och inge folk! Det var väl bara vi som var dumma nog att göra ärenden en sådan dag i stället för att ligga och pressa nånstans :P Men men en bra dag som avslutades med grillning i alla fall, hade tänkt att fara ner och kolla på alla som skulle på balen på Fjällräven Center men vi ångrade oss i sista stunden och tur var väl det för vilket folk det var! Haha mamma sa att det liksom stank svett över hela stället :P Hoppas de hade kul i alla fall och inte var lika besvikna som vi var på våran bal... Fjällräven är nog bättre en Parken får jag en känsla av...

Men denna dag då, måndag... den spenderas inne då vädret växlat ganska så drastiskt från en enorm värme till mulet och halvregnigt. Ska städa, har tagit mig igenom en tredjedel så det är del kvar, råkar bara hamna framför datorn titt som tätt ;) Bilen den är fortfarande på lagning och andra hälften tog sin till jobbet som börjar idag såå, ska jag nånstans får jag knata och det verkar inte så lockande just nu måste jag säga...

Pärsättning (eller påsättning enligt Therese)

Helgen har trots lördagens blåsväder varit mycket skön, det gjordes inte så mycket på lördagen egentligen... vi var ute på en runda runt Hörnsjön trots att det knakade väldigt bra i vissa träd. Det är lite läskigt att gå i skogen när det blåser, man känner sig ganska så utsatt och liten. Lyckligtvis så var det ju inga träd som föll på oss, träd måste verkligen ha en otrolig konstruktion som klarar såå mycket vindstyrka innan de ger vika! De liksom bara svajar med och ser ut att trivas ganska så bra ;)

Söndagen den spenderades i Skorped där det var dags för pärsättning (eller påsättning enligt Therese) Det gick himla bra, det var länge sedan jag höll på med potatis... tror det var då jag var runt 8-9 år sist. Kanske har inte det funnits nåt intresse då potatis inte är min favorit mat, men tro det eller ej så har jag börjat uppskatta pärer mer nu än förut, det går och göra så mycket gott med dem istället för att enbart koka dem. Som att göra egen klyftpotatis med morötter i ugnen, me like :D Sen så blev det också en hel del vedklyvning... hursomhelst så var vi ute mestadels hela dagen och det kändes verkligen att solen tog igår för trots att jag smörjde in mig så blev det rött på sina ställen, det har dock lagt sig lite idag och man kan ana en liten ljusbrun ton nånstans... benen de tror jag omöjliga att få bruna, det lyser lika vita fortfarande...suck.

Idag blir det en städdag för här ser ut som en svinstia kan jag meddela, hoppas bara på att den andra ska kliva upp nån gång för han var vaken klockan 7 och satte sig vid datorn, det uppskattas mycket av den som försöker ha sovmorgon... en massa knappade på datorn och en katt som lever rövare... då vaknar man verkligen på rätt sida ;) Nä så nu är det jag som sitter vid datorn men klockan är nu halv elva så det tycker jag är okej, detsamma gäller radion som jag satte igång :P


Backträning...

Har nyss kommit in från ett sjuhelvets träningspass med min älskade vän Lisa, som jag många gånger under träningens gång kallar för häxa i mitt huvud (självklart med en skämtsam ton) Fy tusan vad jag svettas och flåsar, men jag är ändå stolt över mig själv som faktiskt orkar så pass mycket som jag gör. Man behöver en del eld i baken ibland för att pressa sig själv, trots att det ibland känns som om hjärtat skall sprängas så vet jag att det är bra för ju mer du pressar hjärtat ju mer tränar du det... och jag märker faktiskt att jag orkar mer och mer för varenda gång. Hey, snart kanske vi kan springa uppför den där backen Lisa! Man vet aldrig ;) Det är en himla bra backe att träna i iaf... det är mestadels uppför och några få plana platåer för att återhämta sig på. Tänk om man kunde ge sig på den där varenda dag...

Önskar bara att det skulle ta och bli sommar nu, fullt ut... på morgonen ser det så lovande ut men sedan drar det alltid ihop sig med en massa moln och det blåser ALLTID i denna stad. Det är bra att det blåser lite när man är ute eftersom det svalkar och håller insekter borta men nån måtta får det vara!


RSS 2.0